Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (NN 41/2014.), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79.

Opći uvjeti

Prodavatelj

Prodavatelj je OPG Mesarić, Franje Sovića 88, koja posluje na internetskoj stranici www.e-cvijet.com

Kupac

Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, pošalje narudžbu Prodavatelju i plati e-bankingom, virmanom/uplatnicom (u banci, pošti ili FINI) ili pošalje narudžbu pa proizvod plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave). Kupac može biti samo punoljetna (18+) i poslovno sposobna osoba. Ukoliko Prodavatelj opravdano sumnja da Kupac nije punoljetan, zadržava pravo poništavanja narudžbe i otkazivanja isporuke proizvoda. Za postupke koji nisu u skladu s ovom odredbom Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Autorska prava

Naše su internetske stranice zaštićene autorskim pravom, što se odnosi na sve kopije, prerade, prijevode, pohranjivanje i obradu drugim sredstvima, uključujući pohranjivanje ili obradu elektroničkim sredstvima. Za uporabu dijela ili cijele internetske stranice potrebno je prvobitno pribaviti pisanu suglasnost tvrtke OPG Mesarić. Sadržaj i struktura internetske stranice zaštićene su autorskim pravom. Za svako umnažanje informacija ili podataka, osobito uporabu tekstova ili dijelova teksta ili slika potrebna je prethodna pisana suglasnost OPG Mesarić. Ilustracije su zaštićene autorskim pravom. Prava distribucije i umnažanja ima OPG Mesarić. Prava također važe u cijelosti kada se slike automatski ili ručno dodaju u arhivu.

Zaštitni znakovi

Naš logotip zaštitni je znak tvrtke OPG Mesarić. Neovlaštena uporaba ili zloporaba ovog zaštitnog znaka izričito je zabranjena i predstavlja kršenje zakona o zaštitnim znakovima, zakona o autorskom pravu, druga prava intelektualnog vlasništva ili propisa o nelojalnoj konkurenciji.

Slike i opisi

Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s Interneta i ne moraju nužno biti identični samim proizvodima. Djelatnici web shopa ecvijet.com nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Cijene su bez PDV-a, jer tvrtka OPG Mesarić nije u sustavu PDV-a. Valuta je hrvatska kuna (HRK). Prodavatelj se obavezuje održavati web sjedište u skladu s dobrom ekonomskom praksom i u maniri dobrog gospodarstvenika, te nije odgovoran za kvalitetu internetske veze kojom Kupac pristupa web sjedištu Prodavatelja. Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede kako za kupnju putem interneta, tako i za kupnju u trgovini.

 

Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte Kupca navedene u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko Kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo Kupca da nas kontaktira
U slučaju da Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihama ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, Prodavatelj će u što kraćem roku obavijestiti Kupca koji nakon toga može otkazati narudžbu, izmijeniti narudžbu ili prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se Kupac otkazati narudžbu a već je izvršio plaćanje, Prodavatelj će Kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 5 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Ako Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Dostava

Opći uvjeti dostave

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi Kupac, već do ulaza u zgradu. Prilaz ulazu dostavnim vozilom mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je isporuka moguća. Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske.

Proizvodi se šalju putem GLS-a kurirske službe (General Logistics Systems Croatia d.o.o.) Okvirni je rok isporuke od 1 do 3 radnih dana, osim proizvoda za koje je Kupac posebno obaviješten o roku isporuke. Dostava na kopnu je od 1 do 3 radnih dana, dok dostava na otoke varira (najviše 7 radnih dana), ovisno o rasporedu vožnje trajekata. Rok počinje od trenutka kad Kupac pošalje narudžbu i putem elektroničke pošte primi potvrdu o obavljenoj narudžbi. Subote, nedjelje, praznici i blagdani ne računaju se u rok dostave.

Dostava naručene robe naplaćuje se ovisno o odabranoj metodi dostave.

Kako bi osigurali kvalitetniju komunikaciju između Kupca i dostavljača, djelatnici web shopa dostavnoj službi daju i telefonski broj koji je Kupac naveo prilikom registracije i potvrđivanja narudžbe.

Ostali uvjeti dostave

Sve narudžbe zaprimljene u redovnim uvjetima* i pristigle do 14:00 h šalju se drugi radni dan. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati potvrdu o primitku pošiljke. Ako Kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti Prodavatelja kako bi se poduzelo traženje pošiljke.
*Redovni uvjeti podrazumijevaju redovnu obradu narudžbe u svim koracima, ispravan rad operativnog sustava, redovnu isporuku dobavljača te uobičajene uvjete za transport i isporuku robe. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će se o tome obavijestiti telefonski ili putem e-maila. Ne odgovaramo za kašnjenje isporuke od strane dostavne službe.

Plaćanje

Naručene proizvode i usluge Kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:
– pouzećem, odnosno gotovinom prilikom dostave
– uplatom u pošti, banci, FINI ili Internet bankarstvom
– gotovinom prilkom osobnog preuzimanja

Zamjena proizvoda/reklamacije/povrat

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena
isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima
Zamjena reklamiranog proizvoda

Kupac može reklamirati kupljeni proizvod u rokovima navedenim u Uvjetima jamstva od dana primitka na adresu dostave. Web shop mysteria-e-cigarete.com obvezuje se reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u razumnom roku od primitka zahtjeva. Ukoliko ispunjenje navedenih obveza nije moguće, Prodavatelj će izvršiti povrat novca Kupcu u vrijednosti reklamiranog proizvoda. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dijelovima (punjač, upute, baterije i sl.). Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je Kupac pokušao popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog nestručnog priključivanja ili neprikladne upotrebe, strujnog udara i proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Prije slanja proizvoda na reklamaciju Kupac je obavezan prethodno kontaktirati Prodavatelja putem telefona, pošte ili elektroničke pošte kako bi se pokrenuo proces reklamacije. Nakon odobrenog povrata robe Kupac će e-mailom primiti reklamacijski obrazac koji je potrebno popuniti i priložiti uz vraćeni proizvod.
Za proizvode za koje se ustanovi da su poslani ispravni i nemaju osnove za reklamaciju, troškovi slanja bit će naplaćeni Kupcu. Troškove slanja proizvoda na reklamaciju ili povrat proizvoda u potpunosti snosi Kupac. Paketi poslani na trošak Prodavatelja neće biti prihvaćeni.

Jednostrani raskid ugovora sklopljen na daljinu

Kupac može otkazati ugovor ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je Kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju ugovora pisanim putem. To može učiniti slanjem obrasca za jednostrani raskid ugovora propisanog Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija. Ugovor se smatra otkazanim kada Prodavatelj primi pismenu obavijest putem pošte, faksa ili elektroničke pošte. U slučaju otkazivanja ugovora Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju u roku od 14 dana od otkazivanja ugovora i odabrati prikladnu metodu slanja kako proizvod ne bi bio oštećen ili izgubljen u procesu dostave Prodavatelju. Izvorna poštarina, kao ni trošak povrata neće biti nadoknađeni Kupcu. Vraćeni proizvodi moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Zapečaćena roba koja zbog sigurnosnih, zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje (usnici, atomizeri, grijači, arome, e-tekućine i slično), ne može se vratiti ukoliko je otpečaćena i/ili korištena nakon dostave. Ukoliko navedeni uvjeti nisu ispunjeni, otkazivanje ugovora neće biti prihvaćeno.

Pravo na otkaz ugovora Kupac ima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po Odsjeku IV, članak 72, koji govori o općim odredbama za ugovore sklopljene na daljinu:

svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovom članku Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od četrnaest dana,
u slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji , rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed
ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavaka 1. ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe

Prodavatelj se obvezuje Kupcu vratiti cjelokupan iznos vrijednosti proizvoda u roku od četrnaest (14) radnih dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.

Umanjenje vrijednosti proizvoda

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana.
Prodavatelj će o umanjenju vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o tome obavijestiti Kupca nakon primitka vraćenog proizvoda, ili po zahtjevu Kupca napraviti procjenu umanjenja vrijednosti prije primitka vraćenog proizvoda temeljem video ili foto-dokumentacije omogućene od strane Kupca.

Isključenje prava na otkaz ugovora

Kupac nema pravo na raskid temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora,
o prodaji proizvoda koji je izrađen po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođen Kupcu,
o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda prilagođenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,
o prodaji proizvoda koji je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješan s drugim stvarima,
o prodaji audio ili videozapisa, te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,
o prodaji zapečaćene robe koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
o prodaji knjiga i drugih publikacija.
Rješavanje sporova

Sukladno članku 10. stavka 3. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14.), nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu Kupac može dostaviti u pisanoj formi putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte. Prodavatelj će dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili podnijeti prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Sisku.

Korištenje osobnih podataka kupca

Čuvamo vaše osobne podatke (ime, prezime, fizička adresa, email adresa i broj telefona), za što ste nam dali sukladnost prilikom kupnje, kako bismo vam omogućili najbolju moguću uslugu. Vaše podatke nakon narudžbe moramo podijeliti s našim dostavnim službama, kako bismo osigurali da naručeni proizvodi stignu do vas bez zastoja. Ukoliko ne želite da čuvamo vaše osobne podatke, niti da ih dijelimo s našim partnerima, molim vas da nam javite putem emaila niže.
Više o povjerljivosti podataka, pročitajte na stranici Izjava o povjerljivosti podataka.